Historie

Z

Prachtige sfeervolle zalen

Z

Volledig verzorgd

Z

Makkelijk bereikbaar

Home » Over Ons » Historie

Historie

Eigenaren Piet en Jeannette Vergeer bladeren door een aantal fotoalbums en vertellen: “Het Witte Paard is onlosmakelijk verbonden met de verdwenen Nootdorpse drafbaan. Die werd in 1948 midden in het centrum, aan de Koningin Julianastraat, geopend samen met de er binnen gelegen voetbalvelden van RKDEO en SV Nootdorp”.

 

Start door vader Piet Vergeer sr.

Vader Piet Vergeer sr. werd door de gemeente gevraagd om er een horecagelegenheid te beginnen. Hij stond bekend als groot paardenliefhebber en had in Stompwijk het bekende partycentrum Het Blesse Paard dat hij met zijn gezin van 14 kinderen runde. De naam Witte Paard was een snel gevonden, een logische naam. Gedeeltelijk over de kleedkamers van de voetbalclubs bouwde hij het partycentrum. In de periode van 1948 tot en met 2002 is er veel veranderd, aangebouwd en gerenoveerd aan het pand. Vanaf 1990 nam zoon Piet, samen met zijn vrouw Jeannette en hun 5 kinderen het partycentrum over van zijn vader. Broer Ron en schoonzus Manon kwamen het managementteam versterken.

 

Niet weg te denken uit Nootdorp

Uit de fotoalbums blijkt dat het Witte Paard een niet weg te denken plaats in de Nootdorpse gemeenschap inneemt. Piet en Jeanet daarover: “We hebben er heel wat feesten en partijen gehad. In die ruim vijftig jaar hebben zich in heel veel Nootdorpse gezinnen zowel prettige als minder prettige zaken voorgedaan: het partycentrum speelde daar ook een rol in. Voor vergaderingen, bijeenkomsten, feesten, partijen, begrafenissen, presentaties, voorlichtingsavonden, dansavonden en disco’s was het Witte Paard het centrum bij uitstek. Ook officiële ontmoetingen vonden bij ons plaats zoals bezoeken van burgemeesters, de commissaris van de koningin, prins Claus is zelf geweest en de toenmalige koningin Juliana. Menig oudere Nootdorper denkt nog terug aan die ene avond dat hij of zij verliefd werd en zijn latere vrouw of haar latere echtgenoot ontmoette. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Nootdorp en Nootdorpers. Het Witte Paard heeft een klinkende naam in aangrenzende gemeenten en de regio. Zoals bekend verdwenen de paardenbaan en de voetbalvelden en koos de gemeente voor een winkelcentrum op ‘onze’ plek. Na veel overleg sloten we daar op 15 augustus 2002 en verhuisden naar de rand van Nootdorp, onze huidige locatie.”

 

Pannenkoeken saloon Howdy’s

De start van pannenkoeken was een verrassende stap. Piet: “We hebben eerst goed gekeken naar de kansen in de omgeving. Veel nieuwbouw en jonge gezinnen. Aan de hand van ons onderzoek, was het voor ons duidelijk: we starten een pannenkoekenrestaurant. Geen traditioneel pannenkoekenrestaurant, maar  één met een thema. Een western thema is tijdloos en spreekt veel kinderen tot de verbeelding. De naam hebben we van onze reis in Amerika waar we zo vaak werden begroet met het typische cowboy-Amerikaans: “Howdy”. De naam is al aardig ingeburgerd merken we in Nootdorp.”

Wilt u meer informatie over Howdy’s? Bekijk de website.