Kermis Nootdorp

Z

Dé leukste kermis van Nederland

Z

Elke avond gezellige muziek

Z

Een uitstapje voor het hele gezin

Home » Uit agenda » Kermis Nootdorp

Persbericht dd 30 juni 2021

De beroemde en zeer geliefde kermisweek van Nootdorp – in de eerste week van augustus – inclusief de Kortebaan Draverij, de Wielerronde en het Zomerterras en andere activiteiten van de Oranjevereniging – gaat in goed overleg met alle partijen, dit jaar niet door. Dat bevestigt ondernemer Piet Vergeer vandaag namens alle betrokkenen aan de lokale krant Telstar/Eendracht

“Het is heel erg jammer, maar wij hebben dit besluit helaas moeten nemen”, begint Piet zijn verhaal. Vanwege alle coronamaatregelen was de Kermisweek al onzeker geworden. Toch waren alle partijen tot voor kort nog positief gestemd. “Toen de organisatie van de Kortebaan Draverij aangaf het evenement te cancelen, en wij ook tegen bepaalde zaken aanliepen, hebben wij besloten dat het dit jaar niet mogelijk is om een Kermisweek te organiseren.”

Piet is open en realistisch over wat er speelt: “Vanwege de coronamaatregelen moesten wij de kermis en de feesttent apart gaan scheiden. Dat houdt in dat er feitelijk geen overlap en samenwerking met de kermis kan zijn. Wij zijn immers een ‘binnen evenement’ en de kermis is buiten. Wij hebben te maken met heel andere regels. Nog even los van de leeftijdscontrole, coronacheck en nog veel meer, is het ook bijna onmogelijk om een hele aparte ingang te maken via bijvoorbeeld een weiland in de buurt. De combinatie samen met de kermis is altijd super. Maar nu dit wegvalt kunnen wij niet anders dan alles naar volgend jaar verplaatsen.” Piet geeft nog even een voorbeeld: “Ouders geven hun kinderen bijvoorbeeld een tientje voor de kermis en gaan zelf even de feesttent in om met vrienden te kletsen. Die samensmelting valt nu helemaal weg.”

De man achter Howdy’s en Het Witte Paard zegt dat het besluit in goed overleg met iedereen is genomen. “De OranjeVereniging Nootdorp, de kermisexploitanten en alle mensen rondom de festiviteiten”, zegt hij. Vergeer kan overigens wel een hele waslijst aan redeneren opnoemen waarom het dit jaar echt niet lukt, maar hij wil veel liever zijn positieve focus op volgend jaar leggen en niet op de laatste plaats op het Oktoberfest, want dat gaat zéker door, zo laat hij weten. Op 8 en 9 oktober 2021 staat wat Vergeer betreft de feesttent oud en vertrouwd bij de Dobbeplas en gaat iedereen er een mooi feestje van maken.

De organisatoren begrijpen dat het nieuws vooral in Nootdorp zwaar valt en de teleurstelling groot is. Zelf hadden ze het ook liever anders gezien, maar gezien de huidige maatregelen en wet- en regelgeving is het helaas niet mogelijk. Ze hopen dat iedereen in 2022 vol enthousiasme aan de poorten van het kermisterrein staat om er dan een schitterend feest van te maken!

 

Sinds jaar en dag organiseert Event- & Partycentrum het Witte Paard de Nootdorpse Kermisweek. Een unieke week waarin gezelligheid en saamhorigheid centraal staan. Heel Nootdorp rukt uit om de sfeer van de Kermisweek te beleven. De kermis in Nootdorp is een jaarlijks terugkerende traditie en een evenement voor jong en oud. De kermis wordt gehouden van woensdag t/m zondag en vindt plaats in de eerste volledige week van augustus.