Eten op uw trouwdag: zo stelt u het bruiloftsmenu samen

Het bruiloftsmenu is een belangrijk onderdeel van uw trouwdag. Heeft u het al samengesteld? Het Witte Paard heeft de beste tips voor u op een rijtje gezet.

Gefeliciteerd, u gaat trouwen! Dat is een mooie reden voor een feestje. Een bruiloft plannen kan aardig wat tijd én energie kosten. Het bruiloftsmenu is daar een belangrijk onderdeel van. Van de bruidstaart tot een luxe vijfgangendiner en de late night snacks: er zijn heel veel mogelijkheden. Het Witte Paard heeft de beste tips voor u op een rijtje gezet.

Zorg voor de juiste sfeer

Misschien heeft u al wel een thema voor de bruiloft? Super, want grote kans dat u dat kunt doortrekken naar het eten. Ga voor hapjes, drankjes en ingrediënten die passen bij het thema. Bij een meer formele bruiloft kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een diner dat wordt opgediend aan tafels met een vaste tafelzetting. Of kies bij een informele bruiloft voor shared dinner in de vorm van een lopend buffet of tapas.

 

Extra leuk: pas het thema ook toe op de aankleding van de tafel, de menukaartjes en misschien wel de outfits. Heeft u geen specifiek thema voor de bruiloft? Ga online op zoek naar inspiratie en droom alvast weg bij mooi gedekte tafels en gerechten waar je van gaat watertanden. Voorpret gegarandeerd!

Kies de locatie die bij jullie droomdag past

De trouwlocatie en het bruiloftsmenu hebben op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen, maar het heeft wel betrekking op uw keuze. Het voordeel wanneer u bij een restaurant, trouwlocatie of partycentrum gaat eten is dat u alles op één plek heeft. Van borden tot koks die de gerechten bereiden. Van stoelen tot bestek: alles onder hetzelfde dak. Wanneer u de bruiloft zelf organiseert is catering de ideale oplossing. Bij Het Witte Paard kunnen wij naast het diner ook de taart en de hapjes verzorgen op uw droomlocatie.

Stel het bruiloftsmenu samen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat is precies wat het samenstellen van het bruiloftsmenu zo lastig maakt. Kijk eens wat voor producten er in het seizoen zijn. Hierdoor is het eten op jullie dag niet alleen lekker, maar ook vers. U kunt zo ook makkelijker een keuze maken, omdat u direct een selectie hebt. Om het menu helemaal af te maken kunt u er voor kiezen om een bijpassend wijntje of biertje te serveren. Wees ook niet bang om de mensen van de locatie te vragen of ze u kunnen adviseren. Zij hebben al veel ervaring door eerdere bruiloften en weten daardoor vaak precies wat wél werkt en wat niet. Maar het allerbelangrijkste: kies iets wat jullie zelf lekker vinden, want het is uiteindelijk jullie grote dag.

 

Een voorproefje

Bij het Witte Paard begrijpen we dat u graag een indruk wilt krijgen van de mogelijkheden. Wij organiseren regelmatig open avonden, zodat u de sfeer en natuurlijk de hapjes kunt proeven!

 

De uitgebreide mogelijkheden van het Witte Paard

Bij het Witte Paard willen wij de mooiste dag van jullie leven nog een beetje mooier maken. Daarom koken wij met aandacht én voor ieder wat wils. Neem eens contact (https://wittepaard.nl/contact/) met ons op om te kijken wat bij uw wensen aansluit of bekijk alvast de verschillende mogelijkheden voor diner en buffet (https://wittepaard.nl/bruiloft/diner/).