Gaat u binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! Uw trouwdag is een onvergetelijke dag. Dit weten we bij het Witte Paard als geen ander. Een van de belangrijkste onderdelen van de huwelijksdag is de locatie, want het is een grote sfeermaker. De juiste keuze maken kan dan ook best lastig zijn. Het is van belang om op tijd te beginnen met de zoektocht naar uw perfecte locatie. Bruiloften worden ver van tevoren gepland, hoe jammer is het als uw droomlocatie al bezet is! Wij hebben voor u een aantal tips op een rijtje gezet, om de zoektocht naar de perfecte locatie iets makkelijker te maken.

Breng uw wensen in kaart

Om te bepalen welke locatie bij uw bruiloft past is het van belang om eerst uw wensen en eisen in kaart te brengen. Bepaal aan welke eisen een locatie absoluut aan moet voldoen en welke eisen wenselijk zijn. Welke sfeer en uitstraling wilt u voor uw bruiloft en waar moet de locatie aan voldoen om binnen dit plaatje te passen? Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel gasten u uit wilt nodigen. Wilt u wettelijk trouwen op de locatie? Besef dan dat niet elke locatie een officiële trouwlocatie is. Dit kan in veel gevallen mogelijk gemaakt worden, maar hier kan een prijskaartje aanhangen. Ook het budget is natuurlijk niet onbelangrijk. Wat wilt u precies en wat mag dit kosten. Wilt u naast de ceremonie ook een diner of alleen het feest op de locatie? Door al deze wensen en eisen vooraf in kaart te brengen kunt u gericht op zoek naar een locatie passend bij uw wensen.

Doe research en ga op pad!

Tegenwoordig is het natuurlijk erg makkelijk om online al research te doen, dus waarom zou u hier geen gebruik van maken? Maak een lijstje van mogelijke locaties in de regio waarin u geïnteresseerd bent. Bekijk of deze voldoen aan uw (harde) eisen en stel een top vijf samen. Vervolgens kunt u bezoekjes inplannen aan deze locaties. Zo organiseren we bij het Witte Paard regelmatig een open inloopavond. Zo kunt u onder het genot van een hapje en een drankje alvast vrijblijvend de sfeer proeven. U kunt er ook voor kiezen om foto’s van de verschillende locaties te maken, zo kunt u later de mogelijkheden nog eens rustig doornemen

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Verdwaalde gasten, lang in de file of vechten voor een parkeerplek, dat wilt u toch voorkomen! Het is belangrijk om bij het kiezen van de locatie de bereikbaarheid en toegankelijk te bekijken. Is er voldoende parkeergelegenheid en is de locatie gemakkelijk te vinden? Is er rekening gehouden met mindervaliden? Het is toch vervelend om niet naar het toilet te kunnen, omdat er geen invalidentoilet aanwezig is. Het zijn praktische zaken, die u een hoop stress kunt besparen.

 

Faciliteiten van de locatie

Muziek, catering en verlichting, dit maakt het feest een stuk sfeervoller! Informeer van tevoren naar de voorzieningen. Is er ruimte voor een band of DJ? Bekijk ook kritisch of er voldoende ruimte is voor het aantal gasten dat u wilt uitnodigen. Wat zijn de mogelijkheden voor het diner? Kan er rekening gehouden worden met dieetwensen van uw gasten? Bent u op zoek naar een moderne, maar toch sfeervolle locatie? Dan bent u bij het Witte Paard aan het juiste adres!

Welke locatie gaat het worden?

Bent u direct verliefd geworden op een locatie of twijfelt u nog tussen een aantal locaties? Dan is het tijd om offertes op maat aan te vragen. Zorg dat het aantal gasten, uw culinaire wensen, het programma en eventuele andere wensen hierin meegenomen worden. Zo krijgt u een compleet plaatje. Het kan prettig zijn om de verschillende onderdelen apart te specificeren op de offerte. Zo kunt u, indien nodig, bekijken of iets geschrapt moet worden om toch te voldoen aan het budget. Zo bieden wij bij het Witte Paard de mogelijkheid om uw eigen bruidstaart mee te nemen. Heeft u een bijvoorbeeld een lieve vriendin die goed kan bakken en een prachtige bruidstaart voor u wilt maken? Bij het Witte Paard serveren we deze graag voor u uit!

Tijd voor de champagne!

Heeft u de perfecte locatie gevonden? Dan is het tijd voor de Save the Dates. En ondertussen kunt u al verder genieten van de voorpret van uw mooie locatie. Wij hopen natuurlijk om u op uw mooie dag te zien bij het Witte Paard!