Oktoberfest

Oktoberfest, wie kent het niet? Pullen bier, bratwursten, brezels, lederhosen en dirndls. Onze oosterburen weten wel hoe ze een feestje moeten geven. Gelukkig zijn ze niet alleen en organiseren we bij het Witte Paard ook een fantastisch Oktoberfest! Maar hoe is het Oktoberfest nu eigenlijk ontstaan? En wat staat er bij ons Oktoberfest op het programma? Wij vertellen je er meer over.

 

Het grootste bierfestival ter wereld

“O’zapft is!” (Het is getapt!), als je dit hoort is het Oktoberfest officieel geopend. Het Oktoberfest is momenteel al in volle gang. Het Oktoberfest is het grootste bierfestival ter wereld. In 2017 kwamen er meer dan 6,2 miljoen bezoekers van over de hele wereld naar het Oktoberfest. Hoewel je bij de naam Oktoberfest toch echt denkt dat het in oktober plaats moet vinden is de realiteit toch anders. Het Oktoberfest begint halverwege september en eindigt dit jaar op 7 oktober. Gelukkig is het feest dan nog niet helemaal voorbij, want bij het Witte Paard gaan we op 13 oktober los!

 

Het ontstaan van Oktoberfest

Het originele Oktoberfest leek eigenlijk niets op het huidige festival. Het Oktoberfest begon als een vijf dagen durend huwelijksfeest van de Duitse kroonprins Lodewijk en zijn verloofde Theresia van Saksen-Hildburghausen. De bruiloft werd gevierd door alle inwoners van de stad en als cadeau werd de feestlocatie vernoemd naar de bruid: de Theresienwiese. Na afloop was de keuze snel gemaakt: dit feest moet blijven bestaan. Ieder jaar kwamen er steeds meer kraampjes en attracties en zo kreeg het evenement uiteindelijk een echt volkskarakter.

Oktoberfest bij het Witte Paard

Op zaterdag 13 oktober staat het Oktoberfest bij het Witte Paard op de agenda en wij hebben er ontzettend veel zin in! Wij zijn niet de enigen, want de kaarten zijn al volledig uitverkocht. Het gaat een fantastisch feest worden met een hoop gezelligheid. Ben jij een van de gelukkigen met een kaartje? Trek dan jouw Lederhosen of Dirndl uit de kast en maak je klaar voor topfeest. Heb jij hem nog niet in de kast liggen? Bij Oktoberfestwinkel.nl kun je de leukste outfits vinden met een speciale Oktoberfest korting.

 

Wat staat er op het programma?

Er staat een hoop leuks op het programma! Vanaf 16:00 ben je van harte welkom. Na 19:00 gaan de deuren dicht, dus zorg dat je op tijd binnen bent. Otto Wunderbar, Immer Gerade Aus, Snollebollekes en DJ Timmie Tirol maken er een fantastische avond van!