Succesvol vergaderen? Met deze gezonde tips gaat het u zeker lukken

Wanneer u succesvol en effectief wilt vergaderen is het belangrijk om gezond te eten en te bewegen. Met deze tips van het Witte Paard gaat dat zeker lukken!

We weten allemaal dat vergaderingen soms héél lang kunnen duren en dat het lastig is om in een benauwde ruimte uw aandacht erbij te houden, input te leveren én creatieve oplossingen te bedenken. Daarom is het belangrijk om goed te eten en te bewegen tijdens of voor een vergadering. Eten, en dan met name de juiste voeding, heeft net als bewegen namelijk invloed op uw hersenen en hoe effectief u bent in een vergadering. Wilt u succesvol vergaderen? Maak dan gebruik van deze tips van het Witte Paard!

 

De kaken roeren

Een stevig gesprek en de hersenen laten kraken: vergaderen zorgt voor de nodige trek. Het is dan ook belangrijk om in de pauze of voor die tijd goed te eten. Om de deelnemers zo scherp mogelijk te houden kunt u kiezen voor bepaalde etenswaren die de concentratie en het geheugen bevorderen. Hierbij kunt u denken aan noten, vette vis (zoals zalm), pure chocolade, rosbief en groene bladgroenten. Bij het Witte Paard verzorgen wij een broodjeslunch belegd met onder andere zalm en rosbief. Ook kunt u kiezen voor een uitbreiding met salades: ideaal om de groenten binnen te krijgen!

Dat is andere koffie

Een bakje koffie op z’n tijd is lekker. Waarschijnlijk is het zelfs dé brandstof die u door de dag heen helpt. Maar teveel cafeïne is niet bevorderlijk voor een effectieve vergadering. U kunt er rusteloos van worden en hoofdpijn van krijgen. Pak daarom in plaats van de zoveelste kop koffie eens een glas water of drink (groene) thee. Wanneer u komt vergaderen bij het Witte Paard heeft u beschikking tot onbeperkt thee én ijswater. En vooruit, ook koffie voor dat ene bakje om mee op te starten.

Vergaderbreak

Naast een gezonde lunch is het ook goed om tussendoor iets te eten. Deze vergaderbreak zorgt ervoor dat uw deelnemers de gedachten even kunnen verzetten, om vervolgens met meer focus verder te vergaderen. Voor de lekkere, maar gezonde trek kunt u bij het Witte Paard kiezen voor een fruitmand met gesorteerd vers fruit.

 

Energizer

Afwisseling van spijs doet eten en effectief vergaderen. Kom daarom naast al dat zitten ook in beweging. Zo volgt u bij ons een Haka workshop. Tijdens deze workshop maakt u kennis met de Haka dans. Wanneer de betekenis en de basis er in zitten wordt u uitgedaagd om in of met de groep een eigen Haka dans te creëren. Zo’n workshop is niet alleen leuk, maar ook goed voor de creativiteit, concentratie, energie én teambuilding. Gaat het dansen van de Haka u net een stapje te ver? Probeer dan tussen de bedrijven door een blokje om te lopen of ga staand vergaderen. In overleg zijn er diverse vergaderopstellingen mogelijk bij het Witte Paard.

 

Succesvol vergaderen bij het Witte Paard

Bent u enthousiast geworden over deze ideeën? Wij verwelkomen u graag met uw collega’s in een van onze vergaderzalen. Wilt u meer weten over de diverse vergaderopstellingen en arrangementen? Neem dan contact met ons op.